Jerusalem: les veus de l’ocupació (I)

L’agost de 2010, un grup de brigadistes voluntaris vam emprendre un viatge fins a Palestina, sota el paraigües de l’Associació Catalana per la Pau (ACP), amb un objectiu molt concret: conèixer la realitat dels palestins que resideixen actualment a la ciutat de Jerusalem Est i enregistrar-ho tot per poder denunciar la política d’exclusió i neteja ètnica perpetrada per l’estat d’Israel.

Centre de culte per a musulmans,  jueus i cristians, la ciutat santa de Jerusalem s’ha convertit en un dels punts neuràlgics en la pugna demogràfica entre palestins i israelians pel control del territori. Des de la proclamació d’independència de l’estat d’Israel l’any 1948 – la Naqba o desastre per als palestins – i el posterior conflicte armat, la ciutat roman dividida en dues parts completament diferenciades.

Mitjançant l’ocupació i demolició de cases, la confiscació d’habitatges, la deportació, les agressions de la policia, l’exèrcit i els colons; l’estat d’Israel ha desenvolupat una política planificada d’exclusió dels ciutadans àrabs de Jerusalem que ha desencadenat constants vulneracions dels drets humans.

El breu documental que podreu trobar a continuació és només una petita mostra dels testimonis i entrevistes que vam poder recollir durant la nostra estada allà. El comú denominador de totes elles és la voluntat de poder donar veu als veritables protagonistes quotidians d’aquestes agressions, lluny de qualsevol esfera tàcita de poder: veïns, veïnes, nens, associacions i entitats, en un intent per recuperar les veus silenciades de l’ocupació.

Pròximament, penjarem el documental sencer “Jerusalem: les veus de l’ocupació” en una segona entrada al bloc.

Aquesta entrada ha esta publicada en Entrevistes, Reportatges, Vídeos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s